Het Sprekersbureau spreekt

Laat u informeren, inspireren en verassen door onze blogs over het laatste nieuws, inspirerende lezingen, mooie onderwerpen en nieuwe sprekers & dagvoorzitters.

Bekijk alle blogs

Alt text

Eerste evenementen en congressen als gevolg van Coronavirus afgelast

Na het uitbreken van het Coronavirus, ook wel COVID-19 genoemd, in de Chinese miljoenenstad Wuhan zet de verspreiding van het Coronavirus ook in Europa door. Dat de gevolgen ook niet uitblijven voor Nederland blijkt wel uit de verder verspreiding en inmiddels 321 besmettingen en zijn er drie mensen overleden.

Als gevolg van het Coronavirus zijn ook de eerste evenementen afgelast. Na ABN AMRO besloten ook de Rabobank en PwC hun grote bijeenkomsten niet door te laten gaan. De beslissing voor afgelasten heeft ermee te maken dat veel gasten uit verschillende landen naar de bijeenkomst zouden komen, maar ook een bijeenkomst met klanten uit heel Nederland. Voor de organisatie genoeg redenen om het evenement te annuleren.

Ondanks dat de overheid en het RIVM hier nog geen besluit over hebben genomen, is het in veel gevallen een dapper besluit van de organisatie. Helaas voor de sprekers gaan de lezingen niet door en ook voor de dagvoorzitter is het een verloren dag. Ook voor de organisatie heeft het grote financiële gevolgen. Alle kosten zijn al gemaakt en er is vaak geen verzekering die dat dekt. Een veel gebruikte verzekering zoals die van de CLC-VECTA heeft ook geen dekking meer voor het Coronavirus.

Sprekers over het coronavirus, de gevolgen voor ondernemers en impact op de economie

Sprekers Lieke Lamb en Richard Lamb spelen handig in op deze situatie. Als spreker en trendwatcher hebben zij een speciale ‘CoronaCrisis BigBrainstorm’ ontwikkeld, waarbij ze in een interne strategische sessie de relevante trendlijnen, kansen en bedreigingen in beeld brengen. Leidraad hierbij is het TO Do Brainstorm Model.

Met het Coronavirus staat ook Nederland voor een ongekend grote uitdaging. Niet alleen op het gebied van het virus, maar ook hoe lang de gevolgen merkbaar zullen zijn en de impact van het virus op de economie, de beurs, industrie en bedrijfsleven.

Welke invloed heeft Coronavirus op uw onderneming en bedrijfstak?

Maar wat zijn die gevolgen voor de economie? Driegt er een nieuwe economische crisis? En wat is de impact van het coronavirus op uw onderneming? Sprekers zoals Mathijs Bouman, Kees de Kort en Barbara Baarsma kunnen u als vertellen over de economische gevolgen en problemen die ontstaan.

Laten we hopen dat het virus gauw onder controle is.

Neem contact op met ons voor meer informatie over sprekers

Meer informatie

UPDATE: Dinsdag 10 maart 2020

Inmiddels lopen de annuleringen en verplaatsingen van evenementen, bijeenkomsten en lezingen en dagvoorzitterschap(pen) op. Alles heeft te maken met de onzekerheid rondom de situatie van het coronavirus. Men is bang dat er mensen het virusdragen, er geen klanten en publiek op het evenement af komen of dat men imago schade daardoor op loopt.

Waar mogelijk worden de evenementen en lezingen verplaatst maar soms zit er niets anders op dan een evenement volledig te annuleren. 

Een evenement, presentatie, lezingen of dagvoorzitterschap annuleren!

Ook wij van Het Sprekersbureau realiseren ons dat de huidige situatie voor iedereen meer dan vervelend is. Wij willen iedereen helpen maar daarin worden we zelf ook beperkt en willen we onze klanten hierbij informeren.

Wanneer een boeking op eigen initatief wordt geannuleerd en niet is gebaseerd op feitelijke overmacht, welke bijvoorbeeld door de overheid is opgelegd, moeten wij -volgens onze algemene voorwaarden- annuleringskosten in rekening brengen.

  • tot 15 dagen voor of op de eerste datum van uitvoering van de overeenkomst: 100% van de overeengekomen vergoeding;
  • 16 to 30 dagen voor de eerste datum van uitvoering van de overeenkomst: 75% van de overeengekomen vergoeding;
  • 31 dagen of langer voor de eerste datum van uitvoering van de overeenkomst: 50% van de overeengekomen vergoeding.

In het belang van u als klant gaan wij altijd met de betreffende spreker, dagvoorzitter of presentator in overleg om te kijken of we de kosten kunnen verlagen, daar zijn wij van afhankelijk.

Ook indien er sprake is van overmacht blijven wij afhankelijk van de spreker, dagvoorzitter of presentator. Wij zullen in de meest extreme gevallen proberen de annuleringskosten te beperken tot een (administratieve) onkostenvergoeding. Een pasklaar antwoord is er niet op te geven en heeft ook te maken met de exacte vorm van de ontstane overmacht en overige factoren zoals kunnen wij de opdracht verplaatsen naar een andere datum en binnen welk termijn.

Door:

Blog tags:

Het SprekersbureauCovid-19SprekersOndernemenCoronavirusEvenementenCongressenRIVM

Cyberveiligheid en cyberbewustzijn bij uw medewerkers

Top 15 meest geboekte sprekers van 2019

Meest recente blogs

Deel deze blog via: