Quinten Selhorst

Prijsindicatie lezing

Quinten Selhorst sprekers tarief

€ 2.500,- tot € 5.000,-

Quinten Selhorst is beschikbaar voor

Lezing, Lezing op maat, Webinar,

Tijdsduur lezing

In overleg

De ideale tijdsduur is afhankelijk van het doel van de bijeenkomst of organisatie.

Quinten Selhorst inhuren als spreker

Quinten Selhorst is oprichter en voormalig CEO van Felyx, één van Nederlands bekendste startups van dit moment. In de afgelopen zeven jaar wist deze jonge ondernemer een idee uit te bouwen tot een bedrijf dat miljoenen per jaar omzet, honderden medewerkers in dienst heeft en internationaal actief is. Tijdens deze rit heeft Quinten veel geleerd, hetgeen hij nu op een natuurlijke en energieke manier weet over te brengen op het publiek waarbij hij theorie en praktijk op pakkende wijze samenbrengt in een vaak interactieve setting.

Wat is Felyx?

 • Gestart in 2017 in Amsterdam als pionier in deelbrommers. Uitgegroeid naar één van de marktleiders van brommerdelen in Europa.
 • Felyx is actief in een hypercompetatieve markt waar internationale spelers honderden miljoenen aan financiering hebben opgehaald.
 • Felyx is gebouwd vanuit een aantal principes, te weten: Technologie en Data en Analytics vormen samen met duurzaamheid en Quality Control de ruggengraad van het bedrijf.

Video fragmenten

Inspirerende video's van Quinten Selhorst


Bekijk de video van lezingen of fragmenten uit de media van Quinten Selhorst.

'Een auto delen bestond al, maar een scooter delen niet' | Quinten Selhorst (Felyx)

Quinten Selhorst (Felyx): "Onze ambitie ligt ook zeker buiten de landsgrenzen"

Quinten Selhorst (Felyx): "Duurzaam en goedkoop op de scooter van A naar B"

Quinten Selhorst spreekt

Informatie voor het inhuren van Quinten Selhorst


Biografie spreker

Over Quinten Selhorst


Quinten Selhorst wordt op 17 oktober 1987 geboren in een ondernemersgezin in het Oosten van het land. Na het afronden van zijn middelbare school waar hij Economie & Maatschappij en Natuur & Gezondheid als profiel doet, vertrekt hij naar Groningen om te genieten van het studentenleven. Naast de vele commissies en sportactiviteiten, studeert hij BSc International Business and Management en later de MSc International Business and Management aan de Rijks Universiteit Groningen. Tussendoor studeert hij ook nog aan de Business School of Stockholm, waar hij bevriend raakt met Maarten Poot, zijn latere compagnon bij felyx. Na het afronden van zijn MSc IB&M vervolgt Quinten zijn academische loopbaan in de UK, waar hij een tweede MSc International Marketing voltooid om vervolgens zijn professionele carrière te beginnen als consultant in Amsterdam. Een belangrijke drijfveer voor Quinten is dat hij naast het impact maken op zijn persoonlijke carrière, ook impact maakt op de wereld. Zowel tijdens zijn consultancy tijd waar hij sector specifiek binnen healthcare werkte, als nu met felyx, hij slaagde er altijd in om deze waarde terug te laten komen in zijn werk.

In 2015 lopen Quinten en zijn co-founder Maarten Poot tegen idee aan van felyx. Waarom bestaat er al wel carsharing, maar nog niet een soort gelijk concept maar dan met brommertjes. Ze zien de vele voordelen zoals het gratis kunnen parkeren van de voertuigen, om eventuele files heenrijden, in tegenstelling tot e-bikes kun je met zijn tweeën van A naar B  en de voertuigen zijn veel compacter dan auto’s hetgeen de druk op de openbare ruimte  verkleint, zeker wanneer de voertuigen gedeeld worden door gebruikers.

Ze besluiten begin april 2016 beide hun banen als consultant op te zeggen, en gaan in stealth mode aan de slag om hun idee uit te werken tot een daadwerkelijk bedrijf. Dit lukt in 2017 waarbij ze met 108 gedeelde elektrische scooters de Amsterdamse markt betreden als eerste partij in de Benelux.

Tijdens zijn 7 jaar als CEO van felyx,heeft Quinten  vaak het verschil moeten maken in een hyper competitieve markt, waarin het bedrijf zelf veel verschillende fasen heeft gekend. Zo begon het allemaal met het ontwikkelen van een Go-to-Market Strategy om van de idee fase naar de fase te komen waarbij het bedrijf echt bestond. Hierbij moest Quinten al zijn skills aanwenden om een business model te bouwen en alle onderliggende assumpties voldoende te testen, zodat angel investeerders puur op basis van een plan, EUR 1.1M -zowel equity als schuld- wilden investeren om de start mogelijk te maken.

Tijdens de volgende fase van het bedrijf, moest het bedrijf in heel  korte tijd heel hard opschalen. Hiervoor was ~EUR 50M financiering succesvol opgehaald bij onder andere een private equity partij. “Speed of execution” was tijdens deze fase het allerbelangrijkste omdat je heel snel, heel hard moest groeien om je concurrenten die inmiddels ook de markt hadden betreden voor te blijven. Vraagstukken die Quinten in deze fase moesten tackelen varieerden van op welke wijze je de landen structuur moest opzetten met een hoofdkantoor in NL die zowel de NL markt, de Duitse markt als de Belgische markt aanstuurt en overziet, tot aan hoe je ervoor zorgt dat je bedrijfsmodel steeds efficiënter wordt door de inzet van een sterke technologie en data & analytics stack. Hoe neem je 30 mensen per maand aan en hoe zorg je ervoor dat ze na een succesvolle onboarding binnen zo kort mogelijke tijd operationeel zijn en bijdragen aan de organisatiewaarde.

Ook acquireert Quinten tijdens deze periode internationale concurrent uit België om zijn groei verder te versnellen, loopt hij tegen culturele uitdagingen aan met een workforce die bestaat uit 26 nationaliteiten en wordt hij begin 2021 geconfronteerd met een andere wind die op de kapitaalmarkten waait, waarbij tech bedrijven hard geraakt worden en de focus van groei naar winstgevendheid verschuift.


Tijdens deze reis moet Quinten zichzelf steeds opnieuw uitvinden om als leider van de organisatie te kunnen voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de rol van CEO. Dit betekent enerzijds dat het een enorm leerzaam en persoonlijk verrijkend traject is, maar anderzijds dat het ook een wissel trekt op zijn persoonlijke leven. Hoe vind je de juiste balans tussen enerzijds werk dat altijd maar doorgaat en de druk die ermee gepaard gaat en anderzijds de druk die ontstaat op je prive leven en je gezondheid, hetgeen ook aandacht verdient.

Recentelijk heeft Quinten besloten om een stap terug te doen als CEO en executive board member en als Advisory Board member en grootaandeelhouder aan te blijven bij felyx. Felyx is nu in een andere, stabiele fase, waarbij snelle groei is ingeruild voor optimalisatie van het businessmodel. Zodoende geniet Quinten na 7 jaar van wat meer vrije tijd en zet hij zijn kennis en ervaring nu in door anderen te helpen met organisatievraagstukken tot het moment dat hij weer een nieuwe onderneming zal starten.

Interessante onderwerpen

Over welke onderwerpen spreekt Quinten Selhorst?


Quinten Selhorst spreekt over verschillende onderwerpen. Onderstaand vindt u een overzicht van zijn huidige lezingen. Heeft u behoefte aan een specifieke lezing? Quinten ontwikkelt ook lezingen op maat.

 • Acquisitie
 • Big Data
 • Branding
 • Digitalisering
 • Duurzaam leiderschap
 • Duurzaam ondernemen
 • Duurzaamheid
 • Energie transitie
 • ICT
 • Innovatie
 • Klantgerichtheid
 • Leiderschap
 • Management
 • Mentale veerkracht
 • Mobiliteit vevoer transport
 • Omgaan met tegenslag
 • Ondernemerschap
 • Online Marketing
 • Persoonlijk leiderschap
 • Strategie
 • Stress 
 • Succesvol ondernemen
 • Technologie
 • Toekomst van transport en mobiliteit
 • Verandermanagement

 

Quinten Selhorst zorgt ervoor dat elke lezing op maat wordt gemaakt. Aan de hand van een uitgebreide intake gaat zij voor jullie aan de slag om een passende presentatie te maken.

Onze sprekers

Deze sprekers vindt u misschien ook interessant

Meer informatie over spreker Maik de Boer

Spreker - presentator

Meer informatie over spreker Jan van Setten

Spreker en trainer

Meer informatie over spreker Ben Kuiken

Spreker

Bekijk alle sprekers

Contact met Quinten Selhorst?

Heeft u interesse of vragen over een lezing van Quinten Selhorst? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.

Tarief voor een lezing?

De prijs voor een lezing of presentatie door Quinten Selhorst is afhankelijk van de gelegenheid, aantal aanwezigen, tijdsduur en specifieke wensen. Vraag meer informatie aan.

Vrijblijvende offerte

Een vrijblijvende offerte aanvragen van Quinten Selhorst bij Het Sprekersbureau kost niks, maar kan u veel opleveren!
Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte in uw mailbox, geheel gratis.

Heeft u vragen? Wilt u meer weten over een lezing van Quinten Selhorst?

Laat het ons weten! Vul ons boekingsformulier in, of reageer direct via telefoon of mail. We horen graag van u!

Het Sprekersbureau
Vliersingel 30
8082 CH Elburg

Contact
Telefoon: 085 130 2248
E-mail: info@hetsprekersbureau.nl