Quinten Selhorst wordt op 17 oktober 1987 geboren in een ondernemersgezin in het Oosten van het land. Na het afronden van zijn middelbare school waar hij Economie & Maatschappij en Natuur & Gezondheid als profiel doet, vertrekt hij naar Groningen om te genieten van het studentenleven. Naast de vele commissies en sportactiviteiten, studeert hij BSc International Business and Management en later de MSc International Business and Management aan de Rijks Universiteit Groningen. Tussendoor studeert hij ook nog aan de Business School of Stockholm, waar hij bevriend raakt met Maarten Poot, zijn latere compagnon bij felyx. Na het afronden van zijn MSc IB&M vervolgt Quinten zijn academische loopbaan in de UK, waar hij een tweede MSc International Marketing voltooid om vervolgens zijn professionele carrière te beginnen als consultant in Amsterdam. Een belangrijke drijfveer voor Quinten is dat hij naast het impact maken op zijn persoonlijke carrière, ook impact maakt op de wereld. Zowel tijdens zijn consultancy tijd waar hij sector specifiek binnen healthcare werkte, als nu met felyx, hij slaagde er altijd in om deze waarde terug te laten komen in zijn werk.
In 2015 lopen Quinten en zijn co-founder Maarten Poot tegen idee aan van felyx. Waarom bestaat er al wel carsharing, maar nog niet een soort gelijk concept maar dan met brommertjes. Ze zien de vele voordelen zoals het gratis kunnen parkeren van de voertuigen, om eventuele files heenrijden, in tegenstelling tot e-bikes kun je met zijn tweeën van A naar B en de voertuigen zijn veel compacter dan auto’s hetgeen de druk op de openbare ruimte verkleint, zeker wanneer de voertuigen gedeeld worden door gebruikers.
Ze besluiten begin april 2016 beide hun banen als consultant op te zeggen, en gaan in stealth mode aan de slag om hun idee uit te werken tot een daadwerkelijk bedrijf. Dit lukt in 2017 waarbij ze met 108 gedeelde elektrische scooters de Amsterdamse markt betreden als eerste partij in de Benelux.
Tijdens zijn 7 jaar als CEO van felyx,heeft Quinten vaak het verschil moeten maken in een hyper competitieve markt, waarin het bedrijf zelf veel verschillende fasen heeft gekend. Zo begon het allemaal met het ontwikkelen van een Go-to-Market Strategy om van de idee fase naar de fase te komen waarbij het bedrijf echt bestond. Hierbij moest Quinten al zijn skills aanwenden om een business model te bouwen en alle onderliggende assumpties voldoende te testen, zodat angel investeerders puur op basis van een plan, EUR 1.1M -zowel equity als schuld- wilden investeren om de start mogelijk te maken.
Tijdens de volgende fase van het bedrijf, moest het bedrijf in heel korte tijd heel hard opschalen. Hiervoor was ~EUR 50M financiering succesvol opgehaald bij onder andere een private equity partij. “Speed of execution” was tijdens deze fase het allerbelangrijkste omdat je heel snel, heel hard moest groeien om je concurrenten die inmiddels ook de markt hadden betreden voor te blijven. Vraagstukken die Quinten in deze fase moesten tackelen varieerden van op welke wijze je de landen structuur moest opzetten met een hoofdkantoor in NL die zowel de NL markt, de Duitse markt als de Belgische markt aanstuurt en overziet, tot aan hoe je ervoor zorgt dat je bedrijfsmodel steeds efficiënter wordt door de inzet van een sterke technologie en data & analytics stack. Hoe neem je 30 mensen per maand aan en hoe zorg je ervoor dat ze na een succesvolle onboarding binnen zo kort mogelijke tijd operationeel zijn en bijdragen aan de organisatiewaarde.
Ook acquireert Quinten tijdens deze periode internationale concurrent uit België om zijn groei verder te versnellen, loopt hij tegen culturele uitdagingen aan met een workforce die bestaat uit 26 nationaliteiten en wordt hij begin 2021 geconfronteerd met een andere wind die op de kapitaalmarkten waait, waarbij tech bedrijven hard geraakt worden en de focus van groei naar winstgevendheid verschuift.
Tijdens deze reis moet Quinten zichzelf steeds opnieuw uitvinden om als leider van de organisatie te kunnen voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de rol van CEO. Dit betekent enerzijds dat het een enorm leerzaam en persoonlijk verrijkend traject is, maar anderzijds dat het ook een wissel trekt op zijn persoonlijke leven. Hoe vind je de juiste balans tussen enerzijds werk dat altijd maar doorgaat en de druk die ermee gepaard gaat en anderzijds de druk die ontstaat op je prive leven en je gezondheid, hetgeen ook aandacht verdient.
Recentelijk heeft Quinten besloten om een stap terug te doen als CEO en executive board member en als Advisory Board member en grootaandeelhouder aan te blijven bij felyx. Felyx is nu in een andere, stabiele fase, waarbij snelle groei is ingeruild voor optimalisatie van het businessmodel. Zodoende geniet Quinten na 7 jaar van wat meer vrije tijd en zet hij zijn kennis en ervaring nu in door anderen te helpen met organisatievraagstukken tot het moment dat hij weer een nieuwe onderneming zal starten.