Mindy Howard

Trainer astronauten en keynote-spreker

Prijsindicatie lezing

Mindy Howard sprekers tarief

0 results

Mindy Howard is beschikbaar voor

0 results

Tijdsduur lezing

In overleg

De ideale tijdsduur is afhankelijk van het doel van de bijeenkomst of organisatie.

Mindy Howard inhuren als spreker

Mindy Howard spreekt

Informatie voor het inhuren van Mindy Howard


In te huren als

  • Geen resulaten

Talen

  • Geen resulaten

Onderwerpen

Klik op bovenstaande onderwerpen en thema's om andere gerelateerde sprekers te bekijken.

Lezingen

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

085 130 2248

info@hetsprekersbureau.nl

Biografie spreker

Over Mindy Howard


Dr. Ir. Mindy Howard behaalde haar Bachelor en Master of Science in Industrial Engineering in de Verenigde Staten en haar Ph.D. in industriële engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Woont sinds haar 24ste jaar in Nederland en haar levensambitie was altijd om een astronaut te worden. Teruggebracht van duizenden tot de laatste 200 kandidaten, werd ze door NASA geselecteerd als een "Hooggekwalificeerde Astronaut Kandidaat".

Dr. Ir. Mindy Howard heeft internationaal gewerkt als duurzaamheidsmanager, strategieleider, diversiteits- en inclusiviteitsmanager, people manager en trainer in verschillende blue-chip bedrijven. Dr. Ir. Mindy Howard's achtergrond begon in de olie-industrie. In haar laatste baan bij Royal Dutch Shell was ze duurzaamheidsmanager in een van de wereldwijde bedrijven terwijl ze probeerde harten en geesten te veranderen, binnen het bedrijf en de leiding, om duurzamer te worden.

Reizend over de hele wereld, werkend in meer dan 35 verschillende landen in extreme omgevingen (bijv. Offshore), Dr. Ir. Mindy Howard was in staat om verschillende landen te verkennen en verschillende mensen en hun culturen te waarderen.

Na het verlaten van de olie-industrie besloot ze haar droom opnieuw uit te laten komen en haar training te voltooien. Uitzoeken hoe het voelt om een commerciële astronaut te zijn, terwijl ze 6Gs onderging in een menselijke centrifuge.

Toen ze anderen in de training zag worstelen in de centrifuge, zag ze de noodzaak om commerciële astronauten psychologisch te helpen voorbereiden op de ontberingen van de ruimtevlucht.

In haar streven om een astronaut worden en anderen te helpen maakte Dr.Ir. Mindy Howard gebruik van haar academische en professionele vaardigheden om de eerste en enige psychologische ruimtetraining te creëren, genaamd "Inner Space Training".

Dr. Ir. Mindy Howard werkt nu voor Blue Abyss Ltd., 's werelds eerste commerciële astronauten trainingscentrum. Als directeur van Inner Space Training, Dr. Ir. Howard's programma is de eerste psychologische training voor astronauten in het opkomende gebied van commerciële / nieuwe ruimte.

Als een van weinige commerciële astronautentrainers, is Dr. Ir. Mindy Howard gevraagd om een team van mensen te vergezellen, die een "once in a lifetime" reis naar de ruimte winnen.

De competitie, genaamd 'Carrière-astronauten', zal Dr. Ir. Mindy Howard de rol van astronautentrainer en coach voor de gelukkige winnaars worden. Hierdoor zal ze haar droom verwezenlijken door met hen naar de ruimte te vliegen in 2023.

Andere astronautentrainingen die ze persoonlijk heeft ondergaan, is onder meer: gewichtloosheid in een parabolische vlucht, training met hoge G-tolerantie, gesimuleerde ruimtevluchtervaring, hypobarische training (op grote hoogte), training met situationele bewustzijn, SIRIUS ruimtedesoriëntatie en training met bewegingsziekte en ongewone houdingstraining.

Dr.Ir. Mindy Howard heeft ook over verschillende onderwerpen geschreven en gepresenteerd op verschillende internationale wetenschappelijke en ruimtevaartconferenties.

Haar uitgebreide kennis heeft geresulteerd in optredens in de media, zowel op nationale tv, Discovery Channel en radio als een "ruimtecorrespondent" zowel in de Verenigde Staten als in Europa. Ze is ook een TEDx-spreker met de titel "Train je angst weg, als een astronaut". Ten slotte is ze gastdocent aan de International Space University.

Dit jaar verscheen Howards boek ‘Blast Off! Train als een astronaut voor succes op aarde.’ In haar boek, worden de technieken van commerciële astronautentraining gebruikt om mensen hier op aarde te helpen het emotionele evenwicht en de mentale focus te behouden die nodig zijn om de dagelijkse uitdagingen en obstakels in hun persoonlijke en professionele leven met succes te overwinnen.

Mindy Howard als spreker

Haar lezingen en trainingen zijn niet alleen waardevol voor mensen die trainen om naar de ruimte te gaan, maar ook voor goed presterende individuen en uitvoerende teams. Ze helpt individuen om in flow te komen en meer bewust te zijn van het huidige moment, zodat ze meer van hun leven kunnen genieten en hen in staat stelt hun dromen te verwezenlijken.

Interessante onderwerpen

Over welke onderwerpen spreekt Mindy Howard?


Mindy Howard spreekt over verschillende onderwerpen. Onderstaand vindt u een overzicht van haar huidige lezingen. Heeft u behoefte aan een specifieke lezing? Mindy Howard ontwikkelt ook lezingen op maat.

Onze sprekers

Deze sprekers vindt u misschien ook interessant

Meer informatie over spreker Arno Folkerts

Spreker - Dagvoorzitter

Meer informatie over spreker Anita Witzier

Spreker, dagvoorzitter, presentatrice

Meer informatie over spreker Anje Marijcke van Boxtel

Spreker, trainer

Bekijk alle sprekers

Contact met Mindy Howard?

Heeft u interesse of vragen over een lezing van Mindy Howard? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.

Tarief voor een lezing?

De prijs voor een lezing of presentatie door Mindy Howard is afhankelijk van de gelegenheid, aantal aanwezigen, tijdsduur en specifieke wensen. Vraag meer informatie aan.

Vrijblijvende offerte

Een vrijblijvende offerte aanvragen van Mindy Howard bij Het Sprekersbureau kost niks, maar kan u veel opleveren!
Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte in uw mailbox, geheel gratis.

Heeft u vragen? Wilt u meer weten over een lezing van Mindy Howard?

Laat het ons weten! Vul ons boekingsformulier in, of reageer direct via telefoon of mail. We horen graag van u!

Het Sprekersbureau
Vliersingel 30
8082 CH Elburg

Contact
Telefoon: 085 130 2248
E-mail: info@hetsprekersbureau.nl