Maarten van der Weijden

Ondernemer, zwemmer en spreker

Prijsindicatie lezing

Maarten van der Weijden sprekers tarief

€ 2.500,- tot € 5.000,-

Maarten van der Weijden is beschikbaar voor

Lezing, Lezing op maat,

Tijdsduur lezing

45 tot 60 minuten

De ideale tijdsduur is afhankelijk van het doel van de bijeenkomst of organisatie.

Maarten van der Weijden inhuren als spreker

Maarten van der Weijden is een inspirerende spreker en duurzwemmer uit Nederland. Hij heeft verschillende historische zwemprestaties geleverd, waaronder de eerste persoon die de hele lengte van het Nederlandse kanalenstelsel heeft gezwommen en de eerste persoon die de Elfstedentocht, een uitdagende schaatswedstrijd van 200 kilometer, als zwemmer heeft gezwommen. Maarten vertelt bij bedrijven en organisaties hoe ze zich kunnen verbeteren door hun na te laten denken over hun eigen kansen en mogelijkheden en dit elkaar beinvloed.

Uitdagingen overwinnen: als duurzwemmer heeft Van der Weijden te maken gehad met veel fysieke en mentale uitdagingen, waaronder ziekte, blessures en barre weersomstandigheden. Hij deelt zijn verhaal over doorzettingsvermogen en hoe hij deze obstakels heeft overwonnen om zijn doelen te bereiken.

De kracht van de geest: Van der Weijden benadrukt het belang van mentale weerbaarheid en veerkracht bij het overwinnen van uitdagingen en het behalen van succes. Hij deelt zijn tips om mentale weerbaarheid te ontwikkelen en gefocust te blijven op je doelen.

Gezond leven: Van der Weijden is een groot voorstander van gezond leven en een gezonde levensstijl. Hij spreekt over het belang van regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet en een positieve instelling om een ​​bevredigend leven te leiden.

Doelen stellen en behalen: Van der Weijden heeft in zijn zwemcarrière veel ambitieuze doelen gesteld en bereikt en hij deelt zijn tips voor het stellen en behalen van persoonlijke en professionele doelen.

Teruggeven: Van der Weijden heeft met zijn duurzwemmen miljoenen euro's ingezameld voor kankeronderzoek, en hij spreekt over het belang van teruggeven en een positieve impact maken in de wereld.

Inspirerende verandering: Van der Weijden gebruikt zijn platform om anderen te inspireren hun passies te volgen en een positieve impact te maken in de wereld. Hij spreekt over het belang van actie ondernemen, een verschil maken en het goede voorbeeld geven.

Tot slot de lezingen en presentaties van Maarten van der Weijden behandelen een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot het overwinnen van uitdagingen, gezond leven en het maken van een positieve impact in de wereld. Zijn unieke combinatie van ervaringen als duurzwemmer, filantroop en motiverende spreker maken hem tot een krachtige en inspirerende spreker.

 

Video fragmenten

Inspirerende video's van Maarten van der Weijden


Bekijk de video van lezingen of fragmenten uit de media van Maarten van der Weijden.

Lezing tijdens WK Para-cycling Emmen 2019

Het ondernemerscollege: Wat moet je doen als harder werken geen zin meer heeft?

Maarten van der Weijden spreekt

Informatie voor het inhuren van Maarten van der Weijden


In te huren als

 • Spreker

Talen

 • Nederlands
 • Engels

Onderwerpen

Klik op bovenstaande onderwerpen en thema's om andere gerelateerde sprekers te bekijken.

Lezingen

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

085 130 2248

info@hetsprekersbureau.nl

Biografie spreker

Over Maarten van der Weijden


Maarten van der Weijden (geboren op 31 maart 1981 te Alkmaar) is voormalig zwemmer, Olympisch- en Wereldkampioen, auteur en een succesvol spreker.

Als klein kind zette Maarten parcours voor zichzelf uit waarbij hij voortdurend probeerde zijn eigen tijden te verbeteren. Het besef dat je beter wordt zodra je er meer tijd in investeert, kwam goed van pas toen hij op zijn achtste serieuzer begon te zwemmen en records begon te verbreken.

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in 1998 won hij zijn allereerste gouden medaille op de 1.500 meter.

In 2001 kreeg Maarten, na vreemde klachten, de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie) en had hij een periode weinig controle op zijn eigen leven. Hij verbleef ruim een half jaar in het ziekenhuis. Maarten was afhankelijk van de medische wereld of hij beter zou worden. Door een goede behandeling had hij het geluk te herstellen en pakte hij na ruim twee jaar het zwemmen weer op.

Door hard te trainen en goed na te denken over zijn kansen, werd Maarten steeds beter en behaalde hij in 2008 goud op de Olympische Spelen in Beijing (open water zwemmen, 10km). Al snel realiseerde Maarten zich dat hij het hoogst haalbare in de sport bereikt had en ging hij op zoek naar nieuwe doelen waarbij hij zichzelf kon verbeteren.

Van der Weijden maakte op 16 december 2008 bekend te stoppen met zwemmen. Tijdens het sportgala, waar hij is uitgeroepen tot Sportman van het Jaar 2008, gaf hij een speech “Nu ik heb kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is na kanker, is de cirkel rond”.

Hij schreef zijn eigen biografie ‘Beter’, waar meer dan 50.000 exemplaren van zijn verkocht, en heeft hij tussen 2010 en 2015 een goedlopende financiële carrière bij Unilever gehad.

Momenteel is Maarten zelfstandig ondernemer waarbij zijn focus ligt op bedrijfsleven, gezondheidszorg en sport en hij de verbinding legt tussen deze drie pijlers.

Maarten van der Weijden als spreker

Maarten van der Weijden laat tijdens zijn lezing het publiek over hun eigen kansen en mogelijkheden na denken en hen aan te sporen om zichzelf te verbeteren. Door zijn jarenlange ervaring binnen het bedrijfsleven legt hij een duidelijke link tussen bedrijfsleven en sport en met de omgang van tegenslagen, een puur verhaal!

Tekst: Het Sprekersbureau | (c) All rights reserved.

Interessante onderwerpen

Over welke onderwerpen spreekt Maarten van der Weijden?


Maarten van der Weijden spreekt over verschillende onderwerpen en thema's. Onderstaand vindt u een overzicht van zijn huidige lezingen. Heeft u behoefte aan een specifieke lezing? Maarten ontwikkelt ook lezingen op maat.

Overzicht onderwerpen en thema's:

 • Doelen stellen en bereiken
 • Vallen en opstaan
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Waardevolle levenslessen
 • Passie en ambitie
 • Grenzen verleggen
 • Omgaan met tegenslagen
 • Innovatie

Lezing volledig op maat

In overleg met Maarten van der Weijden past hij zijn lezingen aan op uw publiek of het specifieke thema van uw bijeenkomst. Vertelt u Maarten vooral de boodschap die u wilt overbrengen en hij maakt, indien mogelijk, voor u een lezing op maat.

Aanbevelingen

Enthousiaste reacties over spreker Maarten van der Weijden

Maarten was ruim op tijd aanwezig voor onze Nieuwjaarsbijeenkomst. Een bijzonder mooie presentatie over kansen zien, benutten en vooral doorgaan. Voor al Maarten zijn verhaal werd als zeer inspirerend ervaren. De feedback van onze klanten heeft ons alleen nog maar meer enthousiaster gemaakt. Kortom: niets dan lof.

Rabobank Zuid-Limburg West

Overzicht boeken

Boek geschreven door Maarten van der Weijden


 • Beter

Bekijk boeken Maarten van der Weijden

Onze sprekers

Deze sprekers vindt u misschien ook interessant

Meer informatie over spreker Helga van Leur

Spreker - dagvoorzitter

Meer informatie over spreker Arnon Barnes

Spreker, Trainer, Coach

Meer informatie over spreker Maik de Boer

Spreker - presentator

Bekijk alle sprekers

Contact met Maarten van der Weijden?

Heeft u interesse of vragen over een lezing van Maarten van der Weijden? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.

Tarief voor een lezing?

De prijs voor een lezing of presentatie door Maarten van der Weijden is afhankelijk van de gelegenheid, aantal aanwezigen, tijdsduur en specifieke wensen. Vraag meer informatie aan.

Vrijblijvende offerte

Een vrijblijvende offerte aanvragen van Maarten van der Weijden bij Het Sprekersbureau kost niks, maar kan u veel opleveren!
Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte in uw mailbox, geheel gratis.

Heeft u vragen? Wilt u meer weten over een lezing van Maarten van der Weijden?

Laat het ons weten! Vul ons boekingsformulier in, of reageer direct via telefoon of mail. We horen graag van u!

Het Sprekersbureau
Vliersingel 30
8082 CH Elburg

Contact
Telefoon: 085 130 2248
E-mail: info@hetsprekersbureau.nl