Marc Lammers

Coach, auteur en spreker

Prijsindicatie lezing

Marc Lammers sprekers tarief

€ 2.500,- tot € 5.000,-

Marc Lammers is beschikbaar voor

Lezing, Lezing op maat, Webinar,

Tijdsduur lezing

In overleg

45 tot 60 minuten

De ideale tijdsduur is afhankelijk van het doel van de bijeenkomst of organisatie.

Marc Lammers inhuren als spreker

Marc Lammers is een Nederlandse hockeycoach en oud-speler. Lammers heeft uitgebreide ervaring als coach en heeft het Nederlands hockeyelftal naar talloze internationale titels geleid, waaronder de gouden medaille op de Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking. Als coach en spreker staat Lammers bekend om zijn expertise op het gebied van teamwork, leiderschap en prestatiepsychologie. Enkele van de onderwerpen waarover hij lezingen kan geven, zijn onder meer:

Teambuilding en samenwerking: Lammers heeft een sterke staat van dienst in het bouwen van succesvolle teams en het bevorderen van een positieve teamwerkdynamiek. Hij kan zijn inzichten en ervaring delen over het creëren van een positieve teamcultuur en het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit.

Leiderschap: Als coach en leider heeft Lammers laten zien dat hij zijn spelers kan inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Hij deelt zijn inzichten over effectief leiderschap en hoe je het beste uit individuen en teams kunt halen.

Prestatiepsychologie: Lammers heeft een diep begrip van de mentale en emotionele aspecten van presteren. Hij kan zijn kennis en ervaring delen over het cultiveren van een winnaarsmentaliteit, omgaan met stress en druk en het ontwikkelen van veerkracht.

Strategieën voor succes: Lammers heeft een schat aan ervaring in coaching en heeft zijn teams naar succes geleid op het internationale toneel. Hij kan zijn strategieën en inzichten delen over hoe u succes kunt behalen in een zeer competitieve omgeving.

Sportcoaching: Lammers heeft een schat aan ervaring in hockeycoaching en kan zijn inzichten en strategieën voor het coachen van atleten naar succes delen. Ook kan hij meedenken over de rol van coaches bij de ontwikkeling van jonge sporters.

Dit zijn slechts enkele van de onderwerpen waar Marc Lammers lezingen over mag geven. Als ervaren coach en leider heeft hij een schat aan kennis en ervaring om te delen, en zijn lezingen zullen zowel boeiend als inspirerend zijn.

 

Video fragmenten

Inspirerende video's van Marc Lammers


Bekijk de video van lezingen of fragmenten uit de media van Marc Lammers.

Marc Lammers - Wat kunnen ondernemers leren van topsporters?

Positief Coachen Mark Lammers

Marc Lammers spreekt

Informatie voor het inhuren van Marc Lammers


In te huren als

 • Spreker

Talen

 • Nederlands
 • Engels

Onderwerpen

Klik op bovenstaande onderwerpen en thema's om andere gerelateerde sprekers te bekijken.

Lezingen

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

085 130 2248

info@hetsprekersbureau.nl

Biografie spreker

Over Marc Lammers


Marc Lammers, geboren op 15 maart 1969 in Oss, is hockeycoach en voormalig hockeyer. Hij heeft samen met zijn vrouw Karin Lammers twee kinderen.

Hoewel Marc Lamers vijf interlands speelde voor het Nederlandse herenhockeyteam, is hij beter bekend als coach. In deze hoedanigheid was hij acht jaar lang bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam en bereidde hij hun voor op meer dan 280 interlands. Ook behaalde hij met het team de zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene en de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Voordien coachte Marc het Spaanse dameshockeyteam en bracht het van de twintigste naar de vierde plaats op de wereldranglijst tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Van daaruit ging Marc Lammers het Belgische nationale herenteam coachen. Zijn inspanningen zorgden ervoor dat het team als eerste eindigde in de Hockey World League in 2012 en een zilveren medaille won op het EK in 2013.

Marc Lammers bracht als coach innovatie in het hockeyspel door het introduceren van veel moderne technieken. Voorbeelden hiervan zijn de videobril, de videolaptop, hartslagmeters, analysesoftware, nieuwe hockeysticks en de cooling down vesten.

In 2014 besluit Marc Lammers om persoonlijke reden per direct te stoppen als hockeycoach maar ook als coach van het Belgische hockeymannen team. Zijn afscheid betekende echter niet het einde van zijn carrière. Zo wordt Marc in 2017 gevraagd als coach van het Nuon Solar Team van de TU Delft.

Marc Lammers is ook een ervaren schrijven en auteur van verschillende boeken waaronder “FLOW van goed naar Goud”, “Yes! Een Crises” en “Coachen doe je samen”.

Marc zijn vrouw Karin is tegenwoordig ook nadrukkelijk aanwezig. Ze is in 2013 gestart met een landelijke stichting “Met je Hart” die zich richt op regionale projecten voor ouderen.

Uitspraken van Marc Lammers

Marc Lammers staat vooral bekend om zijn innovatieve manier van denken en zijn pakkende uitspraken. “Focus je op het eindresultaat niet op de smoesjes, je speelt niet tegen de omstandigheden maar tegen de concurrent”, ”Iedereen heeft een talent, selecteer de mensen op hun talent” en “Waar een crisis is, is een kans” is misschien wel de meest bekende.

Waarom Marc Lammers boeken voor een lezing?

 • Marc heeft een duidelijke visie op coaching en draagt die via zijn vernieuwende en interactieve presentatie over op zijn publiek.
 • Hij geeft inzicht wat bedrijven kunnen leren van (top)sport.

 

Interessante onderwerpen

Over welke onderwerpen spreekt Marc Lammers?


Marc Lammers spreekt over verschillende onderwerpen. Onderstaand vindt u een overzicht van zijn huidige lezingen. Heeft u behoefte aan een specifieke lezing? Marc Lammers ontwikkelt ook lezingen op maat.

 • Innovatie in topsport en bedrijfsleven
 • Leiderschap
 • Samenwerking, coachen doe je samen
 • Verleggen van grenzen
 • Niet veranderen is stilstaan
 • Ambitie
 • Communicatie

Lezing op maat van Marc Lammers

Naast een aantal standaard lezingen, kan Marc Lammers ook een presentatie op maat maken. Op basis van uw briefing en/of telefonisch voorgesprek, bereidt Marc Lammers dan een presentatie voor die geheel bij u past.

Overzicht boeken

Boeken geschreven door Marc Lammers


Inmiddels heeft Marc Lammers al meerdere boeken uitgegeven. De meest bekende titels zijn:

 • Yes! Een crisis – Top coaches
 • Coachen doe je samen – Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus
 • FLOW – van goed naar goud – Je team in een flow

Bekijk boeken Marc Lammers

Onze sprekers

Deze sprekers vindt u misschien ook interessant

Meer informatie over spreker Adjiedj Bakas

Spreker - dagvoorzitter

Meer informatie over spreker Mirjam Koornneef

Spreker en dagvoorzitter

Meer informatie over spreker Eva Bos

Spreker en workshopleider

Meer informatie over spreker Wim Anker

Spreker

Meer informatie over spreker Jan Spannenberg

Spreker, kok

Meer informatie over spreker Janneke Willemse

Spreker - dagvoorzitter

Meer informatie over spreker Harry Glotzbach

Spreker, acteur, comedian, cabaretier, presentator

Bekijk alle sprekers

Contact met Marc Lammers?

Heeft u interesse of vragen over een lezing van Marc Lammers? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.

Tarief voor een lezing?

De prijs voor een lezing of presentatie door Marc Lammers is afhankelijk van de gelegenheid, aantal aanwezigen, tijdsduur en specifieke wensen. Vraag meer informatie aan.

Vrijblijvende offerte

Een vrijblijvende offerte aanvragen van Marc Lammers bij Het Sprekersbureau kost niks, maar kan u veel opleveren!
Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte in uw mailbox, geheel gratis.

Heeft u vragen? Wilt u meer weten over een lezing van Marc Lammers?

Laat het ons weten! Vul ons boekingsformulier in, of reageer direct via telefoon of mail. We horen graag van u!

Het Sprekersbureau
Vliersingel 30
8082 CH Elburg

Contact
Telefoon: 085 130 2248
E-mail: info@hetsprekersbureau.nl