Eric Nordholt

Voormalig hoofdcommissaris van Amsterdam en Groningen en geeft lezingen over goed leiderschap.

Eric Nordholt, geboren op 11 april 1939 te Beverwijk was jarenlang hoofdcommissaris van Politie van Amsterdam. Na zijn studio sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen begon hij zijn loopbaan in 1959 bij de politie.

In 1984 werd hij hoofdcommissaris bij de politie in Groningen en in 1987 kreeg hij diezelfde functie aangeboden in Amsterdam. Vanaf die tijd is hij werkzaam geweest als hoofdcommissaris in de hoofdstad. In 1993 werd in Nederland de regiopolitie ingevoerd waarbij de politieregio Amsterdam-Amstelland ontstond. Bij deze invoering werd Eric Nordholt korpschef van deze nieuwe politieregio.

Tijdens zijn loopbaan in Amsterdam kreeg hij te maken met de Bijlmerramp, de IRT-affaire en de Eurotop. Deze laatste was op 16 en 17 juni 1997 die voorafging aan het Verdrag van Amsterdam. In september 1997 werd Eric Nordholt opgevolgd door Jelle Kuiper.

Eric Nordholt nam in 1999 op verzoek van Wim Duisenberg zitting in het Comité voor Fraudebestijding van de Europese Centrale Bank in Frankfurt am Main. Tegenwoordig heeft Nordholt een eigen adviesbureau waarbij de klanten leidinggevende personen zijn uit het bedrijfsleven.

Eric Nordholt is door zijn ruime ervaring een veel gevraagde spreker over het onderwerp leiderschap en crisissituaties. Daarnaast verzorgt hij nog steeds lezingen over zijn oude vakgebied zoals politie, politiek en veiligheid.

 

 

Eric Nordholt boeken als spreker?

Heeft u interesse om Eric Nordholt te boeken als spreker voor een lezing of presentatie? Neem vrijblijvend contact op met Het Sprekersbureau. Om direct een offerte aan te vragen .

Neem contact op met Eric Nordholt

Hoe wilt u dat wij contact met u opnemen? bij voorkeur per

Profiel Eric Nordholt

Categorieën

Leiderschap & Strategie / Recht & maatschappij / Veiligheid & Terrorismebest. / Bestuur, beleid & politiek / Mens & samenleving / Risicomanagement /

Talen

Nederlands /

Tarief

Op aanvraag

Bijzonderheden Eric Nordholt

Gerelateerde sprekers

Wellicht dat een van deze sprekers ook interessant voor u kunnen zijn.