Drs. Wouter de Vries jr.

Wouter de Vries jr. is niet alleen een belangrijk auteur op het gebied van dienstenmarketing, maar ook een begenadigd spreker die weet te boeien.

Wouter de Vries jr is een belangrijk auteur en docent aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het gebied van Dienstenmarketing. Daarnaast staan op zijn CV de beroepen als houthakker, kibboets vrijwilliger en straatveger. Dit waren niet beroepen van een week maar Wouter de Vries is hier ongeveer 10 jaar werkzaam in geweest, vol passie en idealisme.

“In mijn twintiger jaren kon ik alleen maar denken in termen van vrijheid en blijheid. Een soort Born-to-run euforie. Veel gereisd, hard gewerkt en tussendoor een volstrekt oninteressante studie Economie gedaan. Dat leefde toen nog helemaal niet bij mij. Ik was gewoon rood, idealistisch en recalcitrant. Een mooie tijd”.

Sinds 1992 doceert Wouter de Vries jr. het vak Dienstenmarketing aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarnaast doceert hij als gastdocent met regelmaat aan universiteiten in Duitsland, Italië en Rusland. De colleges Dienstenmanagement zijn voor Wouter de Vries jr. als het ware thuiswedstrijden, want de combinatie Amsterdam + Dienstenmarketing is hem op het lijf geschreven.

Van zijn hand zijn inmiddels achttien boeken en vele artikelen verschenen op het gebied van onder andere dienstenmarketing, kwaliteitsperceptie, job involvement, balanced scorecard, marktoriëntatie en marktgerichtheid. De meest bekende titels zijn:

- Blauwe Bananen, De Vries jr. & Van Rossum
- Essentie van Dienstenmarketingmanagement, De Vries jr. & Borchert
- Strategie voor dienstverleners, De Vries jr., Dekker & Hylkema
- Dienstenmarketing Management, De Vries jr. & Piet J.C. van Helsdingen

De toevoeging junior gebruikt hij altijd consequent omdat het volgens hem één van de weinige titels is die een mens zelf nooit meer kan behalen. Je bent het of je wordt het nooit.

Dagvoorzitter, gastspreker, trainer of discussieleider
Wouter de Vries jr. verzorgt jaarlijks op zijn vakgebied tal van lezingen en (in-home) trainingen voor zowel commerciële dienstverleners als de overheid. Zijn lezing wordt gekenmerkt door “kritiek met een glimlach”, hij durft te zeggen waar het op staat en weet daarmee zijn publiek te boeien. “Een geintje (op zijn Amsterdams) moet zeker kunnen!”

Door zijn interactieve manier van presenteren zet hij zijn publiek vaak op het verkeerde been. Hij snijdt thema’s aan die in bijna elke managementomgeving relevant zijn.

Onderwerpen van Wouter de Vries jr. kunnen zijn:

  • De 4 B’s van de Blauwe bananen. [Een wervelende presentatie uw klanten en uw eigen marktpositie. ]
  • Als je zelf niet weet waar je goed in bent, dan ….. ! [Een presentatie waar de kwaliteitsperceptie van uw klant centraal staat.]
  • Geven en nemen! Een sinterklaasfeest zonder cadeaus? [Een presentatie over het wel en wee van relatiemarketing]
  • Buitenspel of marktleider. [Een presentatie over het maken van keuzes waarbij sport aan management wordt gekoppeld]
  • Er bestaan geen slechte keuzes. Alleen niet-kiezen is slecht! [Een presentatie over het oplossen van strategische vraagstukken]

Wouter de Vries jr. boeken als spreker?

Heeft u interesse om Wouter de Vries jr. te boeken als spreker voor een lezing of presentatie? Neem vrijblijvend contact op met Het Sprekersbureau. Om direct een offerte aan te vragen .

Neem contact op met Drs. Wouter de Vries jr.

Hoe wilt u dat wij contact met u opnemen? bij voorkeur per

Profiel Drs. Wouter de Vries jr.

Categorieën

Communicatie / Marketing / Klantgerichtheid / Sales / Management / Relatiemarketing / Dienstenmarketing / Change Management /

Talen

Nederlands / Engels / Duits /

Tarief

Op aanvraag

Bijzonderheden Drs. Wouter de Vries jr.
  • Dienstenmarketing goeroe
  • Auteur van 21 boeken op gebied van marketing en management
  • Auteur Blauwe Bananen
In te huren als

Dagvoorzitters Discussieleider Spreker, lezing of presentatie Training Columnist

Video Wouter de Vries jr.

Boeken Wouter de Vries jr.

Gerelateerde sprekers

Wellicht dat een van deze sprekers ook interessant voor u kunnen zijn.

Paul Moers

Paul Moers is consultant, publicist, spreker en een veel gevraagd commentator voor radio en televisie.

Meer info

Jan van Setten

Een inspirerende en energieke spreker op het gebied van gedragsverandering, leiderschap en klantgerichtheid.

Meer info

Jos Burgers

Een van de meest gevraagde managementsprekers van Nederland. Jos Burgers is marketingman in hart en nieren. Vakgebieden als klantbeleving, klantgerichtheid en relatiebeheer.

Meer info