Susan Smit

Schrijfster van non-fictieboeken en romans

Susan Smit, geboren op 24 februari 1974 te Leiden, schrijfster van non-fictieboeken over persoonlijke groei en romans.

Susan werkte tien jaar als fotomodel in binnen- en buitenland. Ze studeerde Nederlands en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Haar debuut Heks zorgde voor een mediahype, waarna Wijze vrouwen uitkwam, gevolgd door haar debuutroman Elena’s vlucht en andere bestsellers.

Met de historische roman Vloed kreeg ze lovende kritieken en brak ze door naar het grote publiek. Vier jaar besprak Smit elke week boeken in het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland. Ze presenteerde het boekenprogramma Uitgelezen.

Tegenwoordig schrijft ze columns in Happinez, JFK en BOEK, interviewt ze schrijvers voor De TV-Show en recenseert ze boeken in diverse tijdschriften.

HP/De Tijd noemde haar 'een fenomeen in wording. Ze is meer dan een heks. Eerder een geestelijk baken in hectische, goddeloze tijden'. De Telegraaf schreef dat ze 'een brug slaat tussen spiritualiteit en sensualiteit, tussen hekserij en hoge hakken, tussen kruidenthee en Ebay'. Smit vindt in haar werk en haar leven een combinatie tussen spiritualiteit en literatuur.

Onderwerpen van Susan Smit kunnen zijn:

Susan Smit is een veelgevraagd spreker in bibliotheken, theaters, boekhandels en bedrijven. Na afloop van de lezing beantwoordt ze vragen uit het publiek en is er gelegenheid haar boeken te kopen en te laten signeren.

Susan geeft lezingen over de volgende onderwerpen:

Leven en werk van Susan Smit
Susan gaat in op haar twee passies: literatuur en spiritualiteit. Ze vertelt waarom ze haar boeken wilde schrijven en wat deze haar voor inzichten hebben gebracht. Ze draagt voor uit eigen werk en beantwoordt vragen uit het publiek. 

Ontdek de heksenkracht in jezelf
Susan Smit gaat in op haar boeken en op hekserij, de oeroude westerse natuurreligie. Ze vertelt hoe ook niet-heksen de beginselen van magie en intuïtie, de kracht van rituelen en symbolen en de natuur als inspiratiebron in hun leven kunnen gebruiken. Ze maakt duidelijk dat iedereen, man en vrouw, ‘heksenkracht’ in zichzelf kan aanboren: het vermogen om je leven zelf vorm te geven, verantwoordelijkheid te dragen en in harmonie te leven met alles wat leeft.

Nightwriters
Susan maakt deel uit van Nightwriters, een club van schrijvers die een vernieuwende mix van literatuur, theater en een avond uit brengen. Ze is te boeken in combinatie met schrijvers als Kluun, Saskia Noort, Ronald Giphart, Herman Koch en Joost Zwagerman.

Susan Smit boeken als spreker?

Heeft u interesse om Susan Smit te boeken als spreker voor een lezing of presentatie? Neem vrijblijvend contact op met Het Sprekersbureau. Om direct een offerte aan te vragen .

Neem contact op met Susan Smit

Hoe wilt u dat wij contact met u opnemen? bij voorkeur per

Profiel Susan Smit

Categorieën

Talen

Tarief

Op aanvraag

Bijzonderheden Susan Smit

Gerelateerde sprekers

Wellicht dat een van deze sprekers ook interessant voor u kunnen zijn.