Carl Rohde

Een cultureel-sociologisch onderzoeker en academisch trendwatcher met een topreputatie op het gebied

Dr. Carl C. Rohde - Cultureel-sociologisch onderzoeker en academisch trendwatcher-  heeft in de loop van bijna twee decennia een topreputatie opgebouwd als internationale trendwatcher met inhoud en diepgang. Hij brengt mentaliteitsveranderingen in kaart voor onze samenleving als geheel en voor generaties en doelgroepen daarbinnen. Op de universiteit van Utrecht verrichtte Rohde jarenlang academisch gedegen onderzoek naar de 'soft spots' van diverse generaties. Wat zijn de collectieve verlangens en ambities.

Naast dit voortdurende onderzoek naar de 'soft spots' van generaties en doelgroepen doet Rohde onderzoek naar de mentaliteitstrends van onze samenleving en van de toekomst. Dat doet hij wereldwijd met honderden 'cool hunters', in alle leeftijdscategorieën. In hun stad, van Amsterdam tot Sao Paulo, van Los Angeles tot Shanhai, maken deze cool hunters rapporten wat er allemaal "cool" gevonden wordt. Cool betekent daarbij niet zo zeer: hip, pijnlijk hip. Cool betekent: aantrekkelijk en inspirerend met toekomstpotentieel binnen de eigen generatie.

Sinds kort is Rohde lector aan de nieuwe Fontys opleiding 'Quality Life Style Studies', waar met een keurgroep van (internationale) studenten de mentaliteitstrends in onze wereld worden vertaald in kwaliteitsconcepten in tal van branches, ondermeer voor de voedingsbranche, de mode- , design- en appearances branche, de leisure & sports branche, de wonen & reis branche etcetera.

Carl Rohde boeken als spreker?

Heeft u interesse om Carl Rohde te boeken als spreker voor een lezing of presentatie? Neem vrijblijvend contact op met Het Sprekersbureau. Om direct een offerte aan te vragen .

Neem contact op met Carl Rohde

Hoe wilt u dat wij contact met u opnemen? bij voorkeur per

Profiel Carl Rohde

Categorieën

MVO / Duurzaamheid / Cultuurverschillen / Mens & samenleving / Social media / Creatief / Trendwatcher / Jongeren / Management / Lifestyle / Futurologen & Trendwatchers / Het Nieuwe werken / Onderwijs /

Talen

Nederlands / Engels /

Tarief

Op aanvraag

Bijzonderheden Carl Rohde

Gerelateerde sprekers

Wellicht dat een van deze sprekers ook interessant voor u kunnen zijn.