Prof. dr. Ad van Wijk

Ad van Wijk is duurzame energie ondernemer en deeltijd hoogleraar Future Energy Systems aan de TU De

Ad van Wijk is duurzame energie ondernemer en deeltijd hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft. Van Wijk startte zijn carrière als wetenschappelijk onderzoeker duurzame energie aan de Universiteit van Utrecht.

In 1984, was van Wijk mede-oprichter van het bedrijf Ecofys, later een onderdeel van Econcern. Van Wijk was de CEO van Econcern een bedrijf dat vele nieuwe duurzame energie producten, diensten en projecten ontwikkelde. Voorbeelden zijn het 120 MW offshore windpark Prinses Amalia in de Noordzee, diverse multi-MW zonne-energieparken in Spanje en een bio-methanol fabriek in Nederland,  de grootste tweede generatie biomassa plant in de wereld.

Van Wijk ontving vele belangrijke prijzen voor excellent ondernemerschap, zo werd hij verkozen tot de Nederlandse ondernemer van het jaar in 2007 en topman van het jaar in 2008.

Op de TU Delft focust het onderzoek zich op de energiesystemen van de toekomst, maar naast onderzoek realiseert hij deze systemen in de Green Village.

Van Wijk heeft een populair boekje over energie geschreven 'Hoe kook ik een ei'. En een boekje over het hoe en wat van de Green Village ‘Welcome to the Green Village’ download free at www.thegreenvillage.org.

Lezingen

Wat Prof. dr. Ad van Wijk geleerd heeft in zijn leven over energie, zijn drie 'wetten'

  • We gooien 98% van onze energie weg
  • De zon levert ons in een uur meer energie dan we in de wereld in een jaar verbruiken.
  • De energie van de zon is overal rond om ons, maar niet zo geconcentreerd als fossiele energie.

Maar hoe komen we nu met deze drie 'wetten' in ons achterhoofd naar een duurzame energievoorziening voor iedereen. Aan de hand van vele voorbeelden, nieuwe technologieen en systemen schetst hij op inspirerende en enthousiaste wijze de weg naar deze duurzame energievoorziening voor iedereen.

Ad van Wijk boeken als spreker?

Heeft u interesse om Ad van Wijk te boeken als spreker voor een lezing of presentatie? Neem vrijblijvend contact op met Het Sprekersbureau. Om direct een offerte aan te vragen .

Neem contact op met Prof. dr. Ad van Wijk

Hoe wilt u dat wij contact met u opnemen? bij voorkeur per

Profiel Prof. dr. Ad van Wijk

Categorieën

MVO / Duurzaamheid / Energie / Technologie /

Talen

Nederlands / Engels /

Tarief

Op aanvraag

Bijzonderheden Prof. dr. Ad van Wijk

Gerelateerde sprekers

Wellicht dat een van deze sprekers ook interessant voor u kunnen zijn.